Spring til indhold

Holbæk Ensemblets strygekvartet med Carl Nielsen og gæstesolist Benjamin Koppel.

Mandag den 9. november kl. 20 Pris: 150 kr.
09.11.2015

Carl Nielsens 150 års fødselsdag er i år blevet fejret af musikere og sangere over hele landet -  ikke mindst i forbindelse med fødselsdagen den 9. juni.

I foråret ønskede Holbæk Ensemblet Danmarks nationalkomponist tillykke med en koncert, hvor de spillede hans Strygekvartet i G-mol samt nogle af hans kendte fædrelandssange.

I denne anden del af Ensemblets hyldest spilles Carl Nielsens Strygekvartet Opus 44 i F-dur fra 1906. Kvartetten er højdepunktet af Carl Nielsens strygekvartetkunst og bar oprindelig titlen 'Piacevolezza' - italiensk for vittighed, som en markering af værkets frejdige, optimistiske karakter.

Foruden Carl Nielsen spiller Ensemblet også musik af én af Carl Nielsens erklærede yndlingskomponister: Wolfgang Amadeus Mozart.

Ensemblet vil spille uddrag af Mozarts Strygekvartet i C-dur KV 157. Kvartetten er en af de seks, som Mozart komponerede omkring årsskiftet 1773 i Milano, hvor han arbejdede på sin opera 'Lucio Silla', af samme grund kaldes de ofte for 'Milano Kvartetterne'.

Aftenens gæstesolist er Benjamin Koppel, som er én af vores mest alsidige musikere, der i mange år har været et kendt navn på den danske jazzscene, både som klassisk skolet saxofonist og som komponist.

Benjamin Koppel er tredje generation i Koppel-familien, som via Benjamins far, Anders Koppel, og hans farfar, Herman D. Koppel, trækker den historiske tråd tilbage til aftenens hovedperson: Carl Nielsen.

Efter planen opføres denne aften også for første gang i Danmark et nyt værk af Benjamin Koppel for saxofon og strygekvartet.Feedback

Sidst opdateret

10.11.2015

Ansvarlig redaktør

Steffen Højager