Spring til indhold

Holbæk Ensemblet med Bach & Prokofiev og gæstesolister fra Det Kgl. Kapel: Henrik Goldschmidt og Lee Morgan.

Tirsdag den 6. oktober kl. 20 Pris: 150 kr.
06.10.2015

Holbæk Ensemblet med Bach & Prokofiev og gæstesolister fra Det Kgl. Kapel: Henrik Goldschmidt og Lee Morgan.

Programmet for denne stemningsfulde aften med Holbæk Ensemblet er to musikalske giganter, der er født med mere end 200 års mellemrum.

Det er tanken, at koncertens to dele skal belyse hinanden:

Johan Sebastian Bachs 'Trio Sonate i G-mol', er skrevet på et tidspunkt i begyndelsen af 1730'erne, hvor Bach var i slutningen af 40'erne. Sonaten er et dejligt eksempel på swingende og melodiøs barokmusik, når det er bedst.

Sergej Prokofievs 'Kvintet Opus 39' er fra 1924 og blev skrevet, mens Prokofiev opholdt sig i Paris, oprindeligt som en bestillingsopgave til en ballettrup med titlen 'Trapèze Ballet.'

Som sædvanlig bygger også denne koncert videre på tidligere Ensemble-koncerter, så publikum kan få fornyet og udvidet deres kendskab til de to komponister.

Kontinuiteten genfindes også i Ensemblets besætning, hvor en af Ensemblets 'musikalske venner' fra tidligere, oboisten Henrik Chaim Goldschmidt, er aftenens solist sammen med sin kollega fra det Kgl. Kapel, klarinettisten Lee James Morgan, der er ny i Ensemble-sammenhæng. Morgan er født og uddannet i USA, han underviser på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og er bl.a. medlem af Den Danske Blæseroktet.

Udover de to hovedværker vil koncerten også byde på mere barokmusik samt en hilsen til fødselaren Carl Nielsen.Feedback

Sidst opdateret

08.10.2015

Ansvarlig redaktør

Steffen Højager